gyors- és gépíró világbajnokság

2019.07.25. 19:10

Sikeresen szerepelt az ESZI diákja a gyorsíró vb-n

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Kovács Judit, a paksi Energetikai Szakgimnázium 10. osztályos diákja kiváló eredménnyel zárta az Intersteno 52. Kongresszusát és a Világbajnokságot: szövegszerkesztésben a negyedik, gépírásból a huszadik helyen végzett a juniorok kategóriájában. Judit nagy szorgalommal, rengeteg gyakorlással, kitartással készült a versenyre, a felkészülésben Bedi Ildikó és Nagy Éva szaktanárok segítették – írják a Paksi Polgármesteri Hivatal közleményében.

A versenyt az olaszországi Szardínia szigetén, Cagliariban rendezték. Idén harminc ország kétszáz versenyzője indult gépírás, szövegszerkesztés, beszédíró gépírás, gyorsírás és jegyzőkönyvvezetés kategóriában.

Az Intersteno a világ gyors- és gépíróit, szövegszerkesztőit tömörítő szervezet, amely kétévente tartja a világbajnoksággal egy időben összehívott kongresszusát, ahol a szakma legkiválóbb művelői osztják meg egymással tapasztalataikat a különböző témakörökben.

Idén mindhárom dobogós helyet a magyar Országgyűlés gyorsírói hozták el az olaszországi világbajnokságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában