Üdülőhelyi fórum

2019.07.10. 14:00

Sok kérdésre választ kaptak az üdülőtulajdonosok

Az atomerőmű-bővítés kapcsán fontos kérdés a hazánkba érkező oroszok lakhatásának megoldása. Dombori lehet az egyik helyszín, ahol ingatlanokat húznak fel számukra, többek között erről is szó volt a Dunaág 7139 Egyesület fórumán.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Üdülőhelyi fórumot tartott a dombori ingatlantulajdonosokat tömörítő Dunaág 7139 Egyesület múlt hétvégén. A meghirdetett témák között szerepeltek az atomerőmű-bővítés nyomán várható fejlesztések, az üdülőtelepet fenntartó faddi önkormányzat tájékoztatása, szemétszállítási kérdések, valamint a volt hármas strand helyén készülő beruházás. Az eseményen ugyan nem volt ott a meghívott előadók mindegyike, de a szervezők és a jelenlévők igyekeztek minél szélesebb körű tájékoztatást adni az érdeklődőknek.

Elsőként Csuka László Zoltán, a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője szólalt fel. Elmondta, hogy az atomerőmű-építés kapcsán 12 700 dolgozó érkezésére számítanak a térségben. Lesznek, akik huzamosabb ideig maradnak, mások időszakosan vesznek részt a munkálatokban. Lakhatásuk megoldása fontos feladat, Domboriban elsősorban magasan kvalifikált orosz mérnököknek szeretnének lakást biztosítani.

A részletekről Gyöngyösi Csaba beruházási igazgató beszélt. Elmondta, hogy egyrészt a kemping területén szeretnének ingatlanokat kialakítani, ott harminc magas színvonalú lakás épülhet, míg a diszkó melletti területen sorházak felhúzását tervezik, amelyekben 120–160 lakás kaphat helyet. Az építkezés legkorábban a jövő év elején kezdődhet, és az előadók biztosították arról a jelenlévőket, hogy a főszezon nyugalma megmarad. A fórum résztvevőit elsősorban az érdekelte, fejlesztik-e az infrastruktúrát és az intézményi hátteret. Csuka László Zoltán elmondta, hogy megvizsgálják az igényeket.

Fülöp János, Fadd polgármestere többek között a Tolnát és Domborit összekötő kerékpárút építéséről beszélt. Mint mondta, elkészültek a tervek, és indulhat a közbeszerzés. A beruházáshoz 550 millió forintot nyert a város és a község konzorciumban, ám még kérdés, hogy a még szükséges, becslések szerint 150 millió forintot miből fedezik.

Fülöp János polgármester is válaszolt a kérdésekre Fotó: Hanol Erzsébet

A faluvezető emellett sok kérdést kapott a fórumon, illetve a felszólalók többsége panaszát osztotta meg vele. Szóba került például a szemétszállítás, a közbiztonság, az utak felújítása és az együttélés szabályainak betartatása. A polgármester elmondta, hogy a lehetőségekhez mérten igyekeznek változást elérni.

A hármas strand sorsáról Vékony Viktor, a Dunaág 7139 Egyesület elnöke beszélt a beruházó távollétében. A cél, építési telkek kialakítása, ugyanakkor a vállalkozó a közösség érdekében is tervez változásokat. Nagyobb vízparti szakasz, új horgászhelyek, kikötő, sétány és kanális kialakítása szerepel a tervek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában