kihívás

2019.07.28. 18:10

Százhatvanhatan úszták át a Dunát Paksnál

Ihárosi Ibolya

Fotó: Molnár Gyula

Ezúttal nem maradt el a Duna átúszása Paksnál. A július tizenharmadikára szervezett megmérettetést ugyanis a kedvezőtlen időjárás miatt el kellett halasztani. Ezúttal százhatvanhatan vállalkoztak arra, hogy teljesítsék a távot. Versenyt nem hirdettek, tehát nem az számított, hogy ki hányadikként ér partot.

Tell Edit, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója kérdésünkre elmondta, a város megbízásából, sokak együttműködésévek szervezték meg a programot. A Paksi Közművelődési Nonprofit Kft., a „Paksi Duna-partért” Közalapítvány, a kompot üzemeltető Kiszl Károly, valamint az önkéntes mentőszervezetek képviselői és tagjai fogtak össze a siker érdekében. Az úszók biztonságát kísérőhajók, búvárok, a Paksi Önkéntes Mentőszervezet tagjai, vízirendőrök, szakorvos, valamint a helyszínen tartózkodó mentőszolgálat munkatársai felügyelték.

Nevezési díj nem volt, a komp is ingyen szállította a túlpartra a nevezőket. A tulajdonképpeni visszaúszás 11 óra 30 perckor indult. Minden résztvevő emléklapot és ajándék pólót kapott, amelyet a Szabó Péter polgármester adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában