mise

2019.07.26. 09:30

Tömegeket vonzanak Barsi Balázs beszédei

Wessely Gábor

Barsi Balázs (középen) a sióagárdi templomban A szerző felvétele

Fotó: A szerző felvétele

Barsi Balázs, Böjte Csaba és Jelenits István. Három szerzetes, a katolikus egyház jelenleg legismertebb, legelfogadottabb személyiségei. Olyanok, akik beszédeiknek, előadásaiknak, példaadó életüknek köszönhetően a legnagyobb hívő és hitkereső sereget képesek megmozgatni.

Közülük a Tolna megyeiekhez Barsi Balázs (képünkön középen) áll legközelebb, lévén sióagárdi származású. Egyébként a sümegi ferences rendház főnöke. Nyári szabadságát az idén is szülőfalujában tölti. Szombat kivételével minden nap misét tart.

Kiváló hitszónok. A kis templom ittlétekor zsúfolásig megtelik. Van, aki Bajáról vagy Pécsről érkezik, csak azért, hogy hallhassa a mindig friss, aktuális és szinte személyre szabott üzeneteket. Régebben magnókazettákon rögzítették és terjesztették az előadásait, prédikációit, konferenciabeszédeit. Ma már a világhálón is elérhető ezek többsége. Egy részük könyv alakban is megjelent.

Most július 28-ig tartózkodik Sióagárdon Barsi Balázs. Az utolsó napon, vasárnap helyben és Szekszárdon is celebrál misét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában