közösség

2019.08.10. 09:30

Bogyiszló értékeit mutatná meg az egyesület

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött kép

Megalakult a Bogyiszlói Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület, vagyis a BITE. A szervezetet többségében azok a bogyiszlóiak alapították, akik három éve együtt dolgoznak a Magyar Ízek Utcája rendezvényen, Budapesten, de minden csatlakozni vágyó vendéglátóhelyet, turisztikai szervezetet, pártoló tagot szívesen fogadnak – mondta el Földesi Éva, az egyesület elnöke.

Céljuk a település idegenforgalmi és turisztikai fejlesztésnek elősegítése, a lakosság, az önkormányzat és a vállalkozók turisztikai tevékenységének összehangolása, a piaci marketingmunka támogatása. Szeretnék továbbá országszerte bemutatni a falu természeti értékeit és a helyi gasztronómiát, valamint aktív, támogatói szerepet szeretnének vállalni a helyi kulturális élet fellendítésében, színesebbé tételében akár saját szervezésű programokkal is.

Az alapító tagok változó összetételben, kezdetben Streer Tamásné vezetésével 2016 óta képviselik Bogyiszlót a Magyar Ízek Utcája elnevezésű budapesti gasztronómiai fesztiválon, amelyet hagyományosan augusztus 20-hoz, a Szent István-napi ünnephez kapcsolódóan rendeznek meg. A Várkert Bazár előtt idén augusztus 18. és 20. között megtalálják az érdeklődők a bogyiszlói sátrat, amelyet már a frissen alakult egyesület működtet. A kínálatukban szerepel majd a minden évben nagy sikert arató bogyiszlói birkapörkölt, de lesz újítás is. Az egyesület első helyi megjelenése a Bogyiszlói Paprika Napon lesz.

Borítóképünkön a tavalyi csapat, amely Bogyiszlót képviselte a Magyar Ízek Utcája rendezvényen, Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában