közösség

2019.08.26. 12:30

Egy híres elszármazott lépett fel a falunapon

Brunner Mónika

Vincze Lilla

Forrás: Hot! / Vasárnap Reggel

Fotó: ATTILA TRENKA

Az Iregszemcsei Falunapokat Nagyboldogasszony napjához kötődően rendezik immár tizenkét éve. Az idei augusztus 15. és 18. közötti háromnapos rendezvénysorozatra a falu határain túl élőket is nagy szeretettel és sokszínű programmal várták a szervezők. Igazi fesztiválhangulat kerekedett a Kastélypark sportpályáján, ahol valamennyi korosztály megtalálta a számára kedves szórakozási lehetőséget. Az iregszemcsei kötődés fontos szempont volt a fellépők meghívásánál.

Fotó: Hot! / Vasárnap Reggel

Így köszönthette Vincze Lilla énekesnőt is a színpadon Süvegjártó Csaba, Iregszemcse polgármestere, számolt be róla a Bartók Béla Művelődési Ház. Az is kiderült, hogy az énekesnő felmenői mind a településen éltek, nagyapja főmolnár volt báró Kornfeld Móricz mintagazdaságában. Szülei is itt találtak egymásra és igaz szerelemre. Vincze Lilla édesanyja is gyönyörűen énekelt. Az egykori Műkedvelők Köre tagja volt, akit az 1954-ben színpadra állított és 100 előadást megélt Csárdáskirálynő nagyoperett Cecíliájaként ünnepeltek Iregszemcsén. A művésznő koncertjére számos – a településről elszármazott – barát is visszatért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában