Közösséget építenek

2019.08.23. 11:30

Elkezdődött a megyei jogú városok sporttalálkozója

Szekszárd ad otthont augusztus 22. és 24. között a Megyei Jogú Városok XVII. Sporttalálkozójának, amelyet 2002 óta rendez meg a Megyei Jogú Városok Szövetsége. Ezúttal huszonkét, tizennégy-tizennyolc fős csapat méri össze tudását.

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Egyen pólóban, a település zászlaja alatt vonultak a Béla király téri megnyitóra a résztvevő csapatok tegnap délután. Amikor a közel négyszáz versenyző mindegyike felsorakozott, elhangzott a magyar himnusz, majd Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, a rendezvény védnöke köszöntötte a vendégeket. Ezt követően Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a találkozó fővédnöke arról beszélt, a megyei jogú városok a magyar sport legfontosabb támogatói. Talán nem véletlen, hogy a sportágak közül tizenegynek valamelyik város polgármestere a vezetője.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke pedig azt hangsúlyozta, a sport rengeteg pozitívumot ad: egészséget, kikapcsolódást, szurkolást, összetartást, megmérettetést, kitartást. Ez az egyik oka annak, hogy a magyar kormány a következő néhány évben százmilliárd forintot kíván költeni uszodák, atlétikai pályák, sportlétesítmények építésére. Végül, köszönetet mondott a szekszárdiaknak, hogy vendégei lehetnek a városnak.

A hivatalos megnyitó után esküt tettek a versenyzők. Az eskü szövegét Studer Ágnes, a KSC Szekszárd válogatott irányítója mondta előre. Végül a sporttalálkozó vándorserlegét Szita Károly vette át a debreceni csapattól, tavaly ugyanis ők voltak a rendezvény házigazdái.

A szervezők elmondták, csütörtökön, a megnyitót követően máris elkezdődött a verseny, elsőként egy vetélkedővel, majd pénteken újabb hat feladatot kell megoldaniuk a résztvevőknek. Ezt követően derül ki, melyik város, melyik csapat lesz a legügyesebb.

Borítóképünkön Szita Károly veszi át a vándorserleget a debreceni csapattól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában