felújítás

2019.08.09. 10:30

Szépülnek a nyáron Paks intézményei

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A város tizenhárom intézményében zajlik nagyobb karbantartási vagy felújítási munka a nyár folyamán. A feladatokat a városüzemeltető cég, a DC Dunakom Zrt. végzi – írja a TelePaks.hu. A beszámolóból kiderül, hogy a Dunakömlődi Faluházban a tetőszigetelés javításával megszüntették a beázási problémákat, a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagóvodájában pedig új PVC-burkolatot kapott az emeleti szociális helyiség.

Ezen kívül számos munka zajlik még. Szintén a Hétszínvirág tagóvodában javítják, festik az udvari nagykaput, a bejárati kaput és a kerítés egy részét. A Kishegyi úti tagóvodában három ivókutat telepítenek az udvarra, és három homokozó fölé árnyékoló kerül. A Mesevár tagóvodában két fa játéktárolót javítanak. A Napsugár Óvoda Dunakömlődi tagóvodájában fa árnyékolótetőt építenek, a Munkácsy utcai tagóvodában fűtésszabá­lyozók kerülnek a radiátorokra, a Vörösmarty utcai tagóvodában többek között kicserélnek négy nyílászárót a tornateremben, az Eötvös utcai tagintézményben pedig ereszcsatorna-csere szerepel a listán. A Cseresznyéskert Erdei Iskolában festik a madárlest és a szabadtéri fedett foglalkoztatót, a dunakömlődi könyvtárban kiépítik külső világítást, a Bóbita Bölcsődében pedig a beázások megszüntetése érdekében cserélik az összefolyókat.

A felújításokra 32 millió, a karbantartásra 40 millió forintot költ az önkormányzat. Tisztasági festés húsz önkormányzati intézményben zajlik, erre idén 17 millió forintot fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában