Paarfest

2019.08.06. 12:30

Testvérvárosuk rendezvényén is részt vettek

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

A bajorországi testvérvárosban, Reichertshofenben járt egy nyolctagú paksi delegáció Barnabás István alpolgármester vezetésével. A reichertshofeni Musikanten zenekar meghívására a Roger Schilling Fúvószenekar is velük utazott. A paksiakat Michael Franken polgármester fogadta, és a város dinamikus fejlődéséről, az előttük álló feladatokról beszélt a vendégeknek a városházán.

A paksi polgármesteri hivatal közleményében azt írják, a küldöttség tagjai koszorút helyeztek el a testvérvárosi kapcsolatok kialakításában kulcs­szerepet betöltött, dunakömlődi származású Stenger Pál, valamint a testvérvárosi szerződést Reichertshofen részéről aláíró egykori polgármester, Hans Hammerl sírjánál. A társaság a településen működő Wacker Neuson cégcsoport gyártó- és összeszerelő gyárát is felkereste, ahol építőipari gépek készülnek. Az üzemlátogatás után pedig a helyi vízműben használt high-tech módszereket is megismerhették.

Reichertshofen kiemelkedő kulturális eseménye a Paarfest, amit ötvenedik alkalommal rendeztek meg. Az esemény fontos része a helyi egyesületek, a városvezetés és a meghívott vendégek, testvérvárosi delegációk felvonulása, így természetesen a paksiak is ott voltak a menetben. A térzenét a Roger Schilling Fúvószenekar szolgáltatta, majd a rendezvény második napján önálló koncertet is adtak. A felvonulás után köszöntővel és sörcsapolással kezdődött az ünnepség, amelyen a harmincöt éves Musikanten zenekar játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában