családok

2019.09.20. 20:00

A szekszárdi vándorbölcső várja új kis lakóját

Új kis lakóját várja a szekszárdi vándorbölcső. Azoknak a szülőknek a jelentkezését várják, akiknek a következő hónapokban születik a babájuk.

Budavári Kata

20190920_Szekszárd_A tizenkét hetes Áron édesanyja, Mocanasu Boglárka (balról), Pintér Dóra, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi képviselője (középen), Puskásné Molnár Lilian, a szekszárdi Kolping iskola igazgató-helyettese _Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Komáromi Áron tizenkét hetes volt pénteken, és mint azt édesanyja, Mocanasu Boglárka elmondta, kezdi kinőni a bölcsőt. Az anyuka azt is elmesélte a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón, hogy a pici nagyon élvezte a ringatózást, és arra is rájött, miként tudja saját magát hintáztatni.

Mocanasu Boglárka még májusban a Háry János Mesefesztiválon vette át a vándorbölcsőt. A szülők azért szerették volna, ha ebben fekszik a babájuk, mert elhatározták, mindent megtesznek gyermekük egészségéért és boldogságáért.

A bölcső pedig finom ringásával megnyugtatja a csecsemőket, jótékonyan hat központi idegrendszerükre, segíti mozgásfejlődésüket. Ezt már Pintér Dórától tudjuk, aki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi képviselője. A szervezet indította el országszerte a projektet, hogy ezzel is segítse a gyermeket vállaló párokat. A kezdeményezés egyúttal közösséget teremt. Ezek a fekvőhelyek régen is vagy családon belül cseréltek gazdát vagy egyik családtól kerültek a másikhoz, a picik három-hat hónap alatt növik ki.

Pintér Dóra tájékoztatása szerint a vándorbölcsőt szeptember 28-án szeretnék továbbadni a Babits kulturális központban. Jelentkezni szeptember 27-ig e-mailben lehet a [email protected] címen, de a lehetőség iránt érdeklődők tájékozódhatnak a szekszárdi vándorbölcső facebook oldalán is.

Puskásné Molnár Lilian igazgató-helyettes arról beszélt, hogy a bölcsőt a szekszárdi Kolping iskola diákjai készítették. A prototípusban annak idején az igazgató, Koller Tamás gyermekei feküdtek. A szekszárdi vándorbölcső teljesen bababarát anyagból, fából készült, és égetéses technikával díszítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában