verseny

2019.09.19. 12:30

Hazai és egzotikus állatok modelljeire lőttek

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött fotó

Íjászversenyt rendezett nemrégiben a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Nyilai Íjászegyesülettel és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesülettel közösen. A IV. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyen huszonnégy szervezet mintegy hetven versenyzője vett részt, akiket Ács Rezső polgármester köszöntött a helyszínen, a Szekszárd melletti Sötétvölgyben. Az eseményt dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, majd Piros László, az Alisca Nyilai Egyesület elnöke ismertette a szabályokat. A versenyzők nyolc kategóriában, fejenként három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy célt tartalmazó pályán, ahol élethű, háromdimenziós célpontokra lőhették ki nyilaikat.

Ezek között többségében olyan vadak voltak, amelyek a magyar erdőket lakják, de néhány egzotikus faj is szerepelt a célok között, például óriásteknős vagy tigris. A háromdimenziós íjászatban a célba süllyesztett választóvonalakkal jelölik a találati zónákat. A különböző kategóriákba sorolt íjászok más-más távolságokról röpítik ki nyilaikat – részletezte Boros Brigitta szóvivő.

A versenyt támogató Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület vándorkupát alapított, amelyet idén a legeredményesebb rövidtávú csapat, a mosonmagyaróvári rendőrség csapata vihette haza. A legjobb hosszútávú íjász különdíját Görbe Ferenc kapta, a legjobb rövidtávú íjász díját Balogh Attila vihette haza, a verseny legifjabb íjásza pedig Péli Hunor volt. A szekszárdi önkormányzat különdíjat ajánlott fel Bókáné Szalai Ibolya, Sipeki József és Horváth Tibor részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában