német nemzetiségi nap

2019.09.30. 19:10

Jubileumi német nemzetiségi napot tartottak

Steinbach Zsolt

2019.09.28 Tolna, Tolnán a lovardában Német Nemzetiségi Napot tartottak. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

– Szorgalmasan, spórolósan, mint a jó svábok – fogalmazott Tolna polgármestere a 25. tolnai német nemzetiségi napon, jellemezve a rendező, a helyi német önkormányzat elmúlt ötéves munkáját. Appelshoffer Ágnes elmondta: a nemzetiségi testület számos új, a német hagyományok ápolását szolgáló rendezvényt – így a Kerwastrudl Fesztivált, a tavaszi és az őszi térzenéket, a svábbált – honosított meg, vagy vezetett be újra. Egy német nyelvű szakácskönyvet is kiadtak. Mindezt úgy, hogy a város által biztosított alaptámogatáson felül soha nem kértek egy fillért sem.

Koleszár Ferencné, a német önkormányzat leköszönő elnöke is üdvözölte a több mint kétszáz vendéget, sok sikert kívánva a leendő új nemzetiségi testületnek.

A nemzetiségi napon felléptek a mözsi Zöldkert óvoda kisdedjei, a tolnai Wosinsky iskola növendékei, a tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör kórusa, a Mözsi Német Nemzetiségi Klub énekkara, a zombai Sonnenblume énekkar, a szomódi Repülő Copfok tánccsoport és a szomódi fúvószenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában