rendkívüli ülés

2019.09.04. 19:10

Megvan az önerő, indulhat a tolnai játszóház kivitelezése

Megkezdődhet a tolnai játszóház és szabadidőpark kialakítása, miután a képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy biztosítja a beruházáshoz szükséges önerőt.

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Mint arról korábban beszámoltunk, az egykori laktanya területén kialakítandó játszóház és szabadidőpark kivitelezésére másodszorra kiírt közbeszerzésen, idén márciusban, a sióagárdi HGT Invest Kft. adta összességében a legkedvezőbb ajánlatot. (Az első eljárást eredménytelennek nyilvánították, mivel akkor a legolcsóbb ajánlat is több, mint 120 millió forinttal volt drágább, mint az előzetesen kalkulált érték.)

A második pályázatra már alacsonyabb összegű vállalások érkeztek, de a nyertes vállalási ár így is 75 millióval több volt, mint a pályázati támogatásból rendelkezésre álló bruttó 270 millió forint. A vállalkozási szerződést az önkormányzat így is megkötötte a vállalkozással, azzal a feltétellel, hogy ha a város nem tudja biztosítani a hiányzó forrást, akkor a szerződés ez év szeptember elsejével megszűnik.

Az önkormányzat időközben többlettámogatási kérelmet nyújtott be az államhoz, illetve a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz is, pályázati önerő kiegészítésre. Még egyik támogatási kérelmet sem bírálták el, a város költségvetésében viszont jelenleg van akkora tartalék, amellyel – remélhetőleg csak átmenetileg – biztosítani lehet a hiányzó önerőt. Ennek köszönhetően hamarosan megkezdődhet a játszóház kivitelezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában