jubileum

2019.09.20. 20:35

Ötven éve nyílt meg az iskola

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Ötven évvel ezelőtt az újságcikkek arról tudósítottak, hogy elkészült a megyeszékhely legmodernebb intézménye. Ez volt a mai Szekszárdi Garay János Általános Iskola, avagy, miképpen korábban nevezték, a II. Számú Általános Iskola.

A jubileumot az intézmény rendezvénysorozattal ünnepelte meg. Az iskola földszinti Fénygalériájában fotókból, dokumentumokból összeállított kiállítás nyílt, a diákok alkotói tehetségüket bizonyíthatták az Álomiskolám című rajzversenyen, az egykori és jelenlegi pedagógusok Nosztalgiaséta keretében idézték fel a múltat. Pénteken a megemlékezést visszaemlékezésekkel színesített ünnepi műsor koronázta meg a Babits Mihály Kulturális Központban.

Pekari Bernadett intézményvezető felidézte beszédében egyebek mellett a nevelő-oktató munka mindennapjait, a tanítványok tanulmányi eredményeit, a Bezons-i utakat, a sport és művészeti sikereket, a táborok hangulatát. Elismeréssel szólt az egykori vezetők áldozatos munkájáról, melynek eredményeként az iskola nyitott, befogadó, szakmai műhellyé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában