fejlesztés

2019.09.06. 18:10

Új lehajtó épül az M6 autópályán Paksnál

Hanol Erzsébet

Autópálya matricára 422 milliót fizettünk ki (Fotó: Mártonfai Dénes)

Fotó: Mártonfai Dénes

Új autópálya-lejárat épül Paksnál az M6-oson – írja a Magyarepitok.hu oldalra hivatkozva a Paksihirnok.hu. Az atomerőmű-bővítéshez kapcsolódó beruházás tervezőjét közbeszerzés útján keresi a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A felhívásban három részprojektet neveztek meg.

A feladatok között szerepel, hogy az M6-os autópálya és a 6-os főút között megépüljön egy három kilométer hosszú, kétszer egysávos összekötő út. Tervezik továbbá, hogy mintegy 3,5 kilométer hosszan négysávos lesz a 6-os főút északi irányból az atomerőmű déli bejárójáig, illetve egy meglévő nyomvonalon fejlesztenek egy feltáróutat, amely a Biritóra vezető 6233-as közutat és a 6-os főutat köti össze. Arra is kitértek, hogy a Paks II. projektben az első épületek kivitelezését a KÉSZ Zrt. júniusban elkezdte. Több mint nyolcvan kiszolgálóépület, valamint irodaházak, szerelőcsarnokok és raktárak épülnek ebben a munkafázisban.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában