kiállok érted

2019.10.22. 19:10

Állami gondozottak vettek részt az előadáson

A Kiállok érted – komplex társadalom-érzékenyítő és preventív program országos turnéjának helyszíne volt nemrégiben a Babits Mihály Kulturális Központ.

Hanol Erzsébet

Fotó: TMRFK

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Rend­őr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereinek közreműködésével megtartott előadáson nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek, valamint a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekvédelmi szakdolgozói vettek részt. A rendezvénnyel a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire hívták fel a figyelmet – tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A megjelenteket Huszti Gábor rendőr őrnagy, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője köszöntötte, majd a Bohócok a Láthatáron színtársulat előadásában a Kiállok érted című darabot tekinthették meg. Az előadás a szeretethiányról, a szegénységről és az ezekből fakadó kiszolgáltatottságról szólt. A fiatalok csoportfoglalkozáson beszélhették meg a színdarab tanulságait és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit.

A program a Norvég Civil Támogatási Alap gondozásában indulhatott el 2015-ben a Névtelen Utak Alapítvány, a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat közreműködésével.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az áldozattá válás elkerülése érdekében emellett mindenki számára szolgáltak tanácsokkal. Azt javasolják az embereknek, hogy idegenekkel ne álljanak szóba, és ne fogadjanak el tőlük semmit. Keltsen gyanút egy olyan álláshirdetés, amelyből nem derül ki a hirdető cég neve! Érdemes óvatosnak lenni, ha a külföldi munkavállalás lehetőségét kínálják. A személyes iratokat tanácsos mindig magunknál tartani, és azokat idegeneknek nem átadni.

Fotó: TMRFK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában