alakuló ülés

2019.10.29. 14:00

Együtt jelölik ki az utat a következő évekre

Rátkay László képviselő 1905-ben, a jelenlegi városháza első ünnepélyes testületi ülésén elhangzott szavait idézte Lukácsi Pálné, a helyi választási bizottság elnöke a dunaföldvári képviselő-testület alakuló ülésén múlt kedden.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

„Tanácskozzék nagytermében mindenkoron egy oly képviselő-testület, amely feladata magaslatán áll. Ne vágyakozzék a tagok sorába az, aki csak hiú címnek veszi a megbízást, hanem kötelességnek, melyet becsülettel le kell róni. Ne legyen ez a képviselő-testület soha fényűző, viszont ne féljen a hasznos befektetések megszavazásától sem.” Elmondta, hogy a választás napján minden szabályosan zajlott, kifogás később sem érkezett. Ismertette a hivatalos eredményt, miszerint Horváth Zsoltnak szavaztak bizalmat a választók, a testületbe pedig Géczi László Balázs, Jákli János, Jákli Mihály, Jákli Viktor, Kiss Lajos Csaba, Lipták Tamás, dr. Süveges Árpádné és Széles János került be. Az alakuló ülésen letették esküjüket és átvették megbízólevelüket.

Ezt követően Horváth Zsolt polgármester ismertette a programját. Folytatni szeretné az életminőségjavító-beruházásokat, fejlesztéseket tervez az egészségügy, az oktatás, a sport és a szociális feladatok terén, turisztikai-gazdasági fejlesztéseket szeretne megvalósítani és az okosváros szemléletet erősítené. Kiemelte, hogy a képviselőtársak programját ismerve, úgy véli, sikerülhet egy mindenki megelégedésére szolgáló gazdasági programot kialakítani, amely kijelöli az utat a következő évekre. Alpolgármesternek egyhangúan ismét dr. Süveges Árpádnét választotta a testület. A pénzügyi ellenőrző bizottságba Jákli János, Kiss Lajos Csaba és Lipták Tamás, külsősként Lubik Magdolna Eszter és Roll Dániel került be. Az ügyrendi, közrendvédelmi és jogi bizottságot Lipták Tamás, Géczi László Balázs és Széles János, külsős­ként dr. Endl-Gál Brigitta és Vecsei Pál alkotja. Az oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális, ifjúság és sportbizottság tagjai Kiss Lajos Csaba, Lipták Tamás és Géczi László Balázs lettek, külsősként pedig Petrovics Józsefné és Ferenczi Zsolt. A városfejlesztési, idegenforgalmi, mezőgazdasági és környezetvédelmi bizottságban Jákli Viktor, Széles János és Jákli Mihály fog dolgozni, külsősként pedig Ambrus György és ifj. Viczai János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában