önkormányzati választások

2019.10.22. 14:00

Hatan már átvették a megbízólevelet

Technikai és személyi akadályok merültek fel, ezért a gyönki képviselő-testület valódi alakuló ülését egy későbbi időpontra tették át. A polgármester és a jelenlévő öt képviselő azonban átvette tegnap a megbízólevelét.

Brunner Mónika

Forrás: TN-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Szaka Gyula személyében új polgármestere lett Gyönknek. A tegnapi alakulóülésen a városvezető és a képviselő-testület tagjai közül öten, Czombos Edit, Dörmer Csaba Béla, Jankó Dezső, Péter András és Téli Róbert vették át a megbízólevelet Scháf Ádámtól a helyi választási bizottság elnökétől.

Dr. Humné Szentesi Katalin azonban jelenleg külföldön tartózkodik, Szaka Gyulának pedig további adminisztrációs teendői – például elektronikus személyigazolvány beszerzése – vannak annak érdekében, hogy el tudja látni a munkáját. A polgármester elmondta, a képviselő-testület eskütétele ezért jövő héten szerdán 18 órakor lesz a gimnázium tornatermében. Hozzátette, bízik benne, hogy mielőbb el tudják fogadni a szervezeti és működési szabályzat szükséges módosításait. A testület összetételét látva úgy véli, ennek nem lesz akadálya. A megbízólevelek átadása után a testületi tagok a helyi lakosokat várták, hiszen minél gyorsabban megoldást kell találni arra, hogy a katolikus temető megközelíthető legyen.

A háromtagú helyi roma nemzetiségi önkormányzatot Brandt László, Brant László valamint Bogdán Krisztián alkotják. A német nemzetiségi önkormányzat tagjai pedig – ők szintén tegnap vehették át a megbízólevelet – Kocsis Sándorné, Domokosné Zsiga Mónika, Szilágyiné Wächter Anita, Dörmerné Kemler Hajnalka valamint Dránovics László lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában