idősek napja Tolnán

2019.10.01. 12:30

Pihenés helyett ők segítik a fiatalokat

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

– Ha egy társadalom, egy település, egy család, – a legjobb szándékai ellenére is – némi lelkiismeret-furdalást érez az időskorúak megbecsülésével kapcsolatban, hát jól érzi – fogalmazott Berta Zoltán tolnai alpolgármester a városi idősek napi rendezvényen. A Lovardában rendezett eseményre mintegy háromszáz szépkorú fogadta el a meghívást. Az ünnepségen részt vett dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Appelshoffer Ágnes polgármester és dr. Lehőcz Regina, a megyei kormányhivatal főigazgatója is.

Az ünnepi szónok arról is beszélt: bár az idősebb korosztályhoz tartozóknak már inkább pihenniük kellene, mégis nagyon gyakran inkább még ők segítik a fiatalabbakat. A legkevesebb, amit az idősek­ért tehetünk, hogy minden helyen és alkalommal kifejezzük nagyrabecsülésünket, és megköszönjük nekik azt, amit az országért, a településükért, a családjukért tettek. Úgy vélte viszont, hogy a tolnai önkormányzat az elmúlt évek során azért ennél jóval többet is tett az idősekért, például a tolnai idősek napközije felújításával és bővítésével.

A tolnai idősek napi rendezvényen hagyomány, hogy virággal köszöntik a jelenlevő legidősebb vendégeket. Idén a kilencvenkét éves Fekete Ferencné Kati néninek és a nyolcvanhat éves Varga Ferencnek kívánt minden jót Appelshoffer Ágnes és dr. Horváth Kálmán.

A program következő részében ismét megtapasztalhatták a résztvevők, hogy „borban az igazság” – Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita ezen címet viselő zenés műsorából. Végül az önkormányzat estebédre látta vendégül a megjelent szépkorúakat.

Borítókép: Az időseket Berta Zoltán alpolgármester köszöntötte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában