köszöntés

2019.10.29. 07:00

Százéves hölgynek szervezett bulit az otthon

Százesztendős lett Mosonyi Józsefné, a Simontornyai Őszikék Szociális Szolgáltató Központ Idősek Otthonának lakója október 28-án.

Foray Nándor

Forrás: Beküldött kép

Mint Kiss Hajnalka, az otthon szociális munkatársa közölte, nagy bulit szerveztek neki tegnapra. Torma József, Simontornya polgármestere is köszöntötte őt. Mosonyi Józsefné, Juliska néni 1919. október 28-án született Szilasbalháson (mai Mezőszilas). Pálfán élt szüleivel és öccsével. 1938-ban feleségül ment Mosonyi Józsefhez, ezt követően költöztek Simontornyára. 1941-ben megszületett kisfiuk, ifj. Mosonyi József, pontosan édesanyja születésnapján.

Férje 1944-ben bevonult katonának, és onnan sajnos már nem jött haza. Katonatársai mesélték el, hogy a hadifogolytáborban halt meg. Juliska néni a helyi bőrgyárban helyezkedett el, ahol 1947-től 1975-ig, nyugdíjazásáig dolgozott. Fiát egyedül nevelte, nem ment újra férjhez. A fia is bőrgyári dolgozó lett, szakmunkás vasesztergályos. 2005-ben hunyt el.

Juliska néninek született két unokája, Mária és József, két dédunokája, Vivien és Noémi, és egy ükunokája, Mira Luca. Marika Simontornyán él, Jóskáék is Simontornyán, Juliska néni egykori házában. Noémi és családja Németkéren, tájékoztatott Kiss Hajnalka, a Simontornyai Őszikék Szociális Szolgáltató Központ Idősek Otthonának szociális munkatársa.

Juliska néni a Sió jobb partján élt 2007-ig, ekkor betegségei miatt unokájához, Máriához költözött, a Vak Bottyán lakótelepre. Mivel unokája dolgozott, úgy döntött, hogy beköltözik az Őszikék Szociális Szolgáltató Központ Idősek Otthonába.

2009. május 5-e óta, immár tíz éve az intézmény lakója. Kezdetektől szobatársa Salamon Józsefné, akivel egy helyen dolgoztak és nagyon szeretik egymást. Juliska néni mosolygós, szeretetteljes néni. A dolgozók és a bentlakásos intézmény összes lakója szereti és tiszteli őt. Századik születésnapja alkalmából az intézmény zenés rendezvényt szervezett neki, ahol megtörtént a polgármesteri köszöntés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában