hulladékkezelés

2019.10.11. 16:20

Szebb lesz a környék az új tárolókkal

Budavári Kata

Forrás: Beküldött kép

Újfajta moduláris kukatárolót adott át csütörtökön a Kölcsey lakótelepen Ács Rezső polgármester és dr. Haag Éva alpolgármester. A helyi vállalkozás által tervezett és kivitelezett felépítmény időtálló anyagokból, acélból, alumíniumból készült, a festéket pedig kemencében égették rá.

Ács Rezső elmondta, hogy a továbbiakban az egész városban a lakókkal együttműködve szeretnének ilyen tárolókat építeni, amelyekhez nekik, illetve a szemétszállítóknak lesz kulcsuk. A polgármester és helyettese is azt remélik, ettől a megoldástól esztétikusabbá és higiénikusabbá válik a környezet.

Dr. Haag Éva tájékoztatása szerint gondot okozott, hogy a környező üzletekből is lakossági kukákba helyezték el a hulladékot, illetve, hogy esetenként más városrészből, településről is idehordták a szemetet.

Ezt Ácsné Oláh Gabriella közös képviselő is megerősítette. Mint elmondta, az lenne a legjobb, ha mindenki otthon szelektíven gyűjtene, előfizetése lenne, és a saját szeméttárolójába rakná a hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában