fejlesztés

2019.10.08. 11:30

Tovább fejlesztik a Balassa-kórházat

A kórház főigazgatója, Dr. Németh Csaba a Balassa-napi díszünnepségen elhangzott köszöntőbeszédében a beruházásokról is beszélt. Többek között ismertette, hogy felújítják a kórház belgyógyászati tömbjének második emeletét, az onkológiai osztály kórtermeit, a gyermekosztály épületét, és hamarosan két vadonatúj betegszállító mentőautót állítanak üzembe.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A Tolna Megyei Balassa János Kórház Balassa-napi Díszünnepségén, szombaton, a Vármegyeháza dísztermében hangzott el Dr. Németh Csaba főigazgató köszöntője, amelyben beszélt a kórház épületének, osztályainak beruházásairól.

Mint elhangzott, a belgyógyászati tömb második emeletének padlóját jelenleg is újítják, és a teljes szintet kifestik. Az épületben található liftet a jövő év elején újítják fel, előttük áll még a nyílászárócsere és az épület árnyékolása is.

A belgyógyászaton kijavították a lapostető szigetelését, és kifestették az épületben található diétás konyhát.

Az onkológiai osztályon megkezdett felújítás és vizes blokk kialakítás újabb három kórteremben folytatódott, így összesen kilenc színvonalas, kétágyas, fürdőszobás kórteremmel rendelkeznek.

A gyermekosztályon az elmúlt években végeztek a szükséges karbantartási munkákkal. Az épület összes szintjét, körülbelül kétezer négyzetméter felületen kifestették, három fürdőszobás kórtermet és két új fürdőszobát alakítottak ki, és további három, korábban is meglévő fürdőt újítottak fel. Négy kórteremben falról lehajtható szülői ágyakat létesítettek, valamint kicseréltették az épület ereszcsatornáit, és gondoskodnak a negyven darab, szülők elhelyezésére alkalmas ágyról, amely a kórházukba érkezett.

Forrás: KSH

A felújítások részét képezi a „C” épület ereszcsatornájának cseréje, hogy megszüntessék a beázásokat, valamint a homlokzat festése, javítása. Az „A” épület homlokzatát is javítani kellett.

Ezen kívül javították a patológia és a pszichiátria tetőszerkezeti szigetelését, és még az idén renoválják a patológia épülete és a rendelőintézet közötti lépcsőt, és mellette a rézsűt, amelyet kimosott az esővíz.

Novemberre készülnek el a szülészet épületében található egyetlen lift cseréjével, decemberig pedig megújul a sokak által kifogásolt szülőszoba, az anyás kórtermek és a teljes újszülött osztály. A gyermekosztály épületében lévő koraszülött osztály anyaszállását is modernizálják. A szülészeti épület problémáinak hosszú távú megoldása a gyermekosztály mellé tervezett új épülettömb lesz, amelynek engedélyes tervei elkészültek, de a megvalósítás időpontja egyelőre nem ismert.

Megújul a kórház gépjárműparkja: miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma elektromos autókat vásárolt a kórházak számára, ebből a Balassa-kórház, a hozzájuk eljutott hírek szerint négy darab tisztán elektromos VW Golffal gazdagodik, az autók töltéséhez szükséges elektromos oszloppal együtt. Szintén jó hír, hogy még az idén két vadonatúj betegszállító mentőautót állítanak majd üzembe.

A kórház épületének felújítása, megújítása több mint százmillió forintba kerül, amelyet fenntartói, alapítványi és minisztériumi támogatásból valósítanak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában