gyűjtés

2019.11.27. 11:30

A betegnek és családjának minden segítség elkél

Egy nyolcadikos lánynak, Simon Dórinak gyűjtenek a szekszárdi katolikus iskolában. Dóri daganatos megbetegedéssel küzd, a családnak pedig minden segítség elkél.

Budavári Kata

Forrás: Facebook

Simon Dóri, a szekszárdi Szent József Iskolaközpont 8. osztályos tanulója rosszindulatú daganatos betegséggel, Hodgkin-limfómával küzd. Ez egy nyirokdaganat, amelyet idén, május 16-án diagnosztizáltak nála.

Mint azt Janó Attiláné hittanoktatótól megtudtuk, a bajt tetézi, hogy Dóri apukáját elküldték a munkahelyéről, most gyermekek otthongondozási díján van, édesanyja pedig táppénzen május óta. A kislánnyal lényegében hetente kell Budapestre járni, az oda- és visszajutás, a parkolás is igen sokba kerül.

Dórinak négy testvére van, a család minden segítségnek örül. Ezért döntöttek úgy a sióagárdi kislány iskolájában, hogy a maguk módján segítenek. Janó Attiláné, Vali néni hétfőn, kedden és pénteken délelőtt várja azokat a kis plüssöket, amelyek eladásával Dóriékat támogatják. Vali néni gyűjti azokat a kézzel készített apróságokat is, amelyeket december 8-án a szekszárdi belvárosi katolikus templomban a háromnegyed kilenckor kezdődő gyermekmise után árusít. Elmondta, jó lenne, ha minden ilyen apróságból öt darab készülne.

Sütivásárt is rendeznek az iskolában december 16-án. Ennek helyszíne a Garay téren lesz a Deutsche Büh­ne melletti épületben, ahol a felújítás miatt jelenleg az intézmény alsó tagozata működik. Emellett angyaldobozt is elhelyeztek a gazdasági irodában, ebben lehet elhelyezni a pénzadományokat.

Dóri nagyon szereti az állatokat, főleg a póniját, Bandikát. A betegség alatt nem sokat láthatta. Ami a továbbtanulást illeti, mivel legszívesebben lótenyésztéssel foglalkozna, ezért elsősorban ilyen jellegű iskolát választana. Egyelőre nem tud lovagolni, ehhez erősödnie kell.

Kiderült, a daganat a tüdő melletti főérnél lévő nyirokcsomóból indult ki, és mint egy térfoglaló a jobb tüdőlebenyre telepedett rá. Sajnos, mivel semmi betegségre utaló jel Dórinál nem volt, egy kis köhögést kivéve, mire kiderült, hogy baj van, a daganat tizenháromszor hét centisre növekedett. Az MR-vizsgálat után négy nappal volt a biopszia, altatásban végezték a mintavételt a daganatból és a csontvelőből. Az altatásból való felébresztésnél viszont a kislány nem tudott spontán lélegezni, mert ez a nagy daganat benyomta a légcsövet. Kilenc napig lélegeztetőgépen volt, altatva, szondán táplálták. Ez az időszak nagyon nagyon nehéz volt az egész családnak.

Dórinak kezdetben négy blokk kemoterápiát javasoltak, de a második PET CT után ezt megemelték a maximális hat blokkra. A kislány ezen túl van. A sok megpróbáltatás megerősítette a családot, úgy gondolják, az Úr végig velük volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában