Külső és belső környezetvédelem

2019.11.26. 18:45

A pápai enciklikáról tanácskoztak az esperesség papjai

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

Espereskerületi korona. Így nevezik azt a rendezvényt, melyen az egy esperesi kerületbe tartozó papok találkoznak egymással és a hívekkel – alkalmanként más-más helyszínen – miséznek, továbbképzésen vesznek részt, megbeszélik közös dolgaikat.

Kilenc esperesi kerület alkotja a Pécsi egyházmegyét, kilenc egyházközség – Dunaföldvártól Tengelicig – a paksi kerületet, melynek vezető lelkésze a faddi esperes-plébános, Rostás Jenő. Elmondta, hogy ilyen gyűlést évente kétszer tartanak. Most, a novemberin Tolnán találkoztak. Öten miséztek, s később más lelkipásztorok is csatlakoztak hozzájuk, akiknek a mise ideje alatt a saját településükön volt elfoglaltságuk.

Megemlékeztek a magyar szentekről, és tanácskoztak Ferenc pápa enciklikájáról, melynek témája a teremtett világ védelme. Az esperes így fogalmazott: „Felelősek vagyunk egymás­ért, és ebbe a környezet védelme is beletartozik. A belső környezetünket, a lelkünket is fontos óvni, és ha beszennyeződött, megtisztítani.”. A következő kerületi korona Nagydorogon lesz a tavasszal.

Borítóképünkön (balról): Keresztes Pál, Rostás Jenő, Lábár Tamás, Ravasz Csaba és Cseh Péter Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában