Magyar Élelmiszer Bank

2019.11.28. 15:30

Élelmiszer-adományt gyűjtöttek Szekszárdon

Budavári Kata

Forrás: Beküldött kép

A Magyar Élelmiszer Bank az idén is megtartotta a Karácsonyi Élelmiszergyűjtő projektjét, amelybe Szekszárdon önkéntes munkával a Gyöngysor Alapítvány immár kilencedik alkalommal kapcsolódott be. Mint azt Nagy Károlynétól, a szervezet elnökétől megtudtuk, megszervezték a szórólaposztást, a figyelemfelkeltő tájékoztatást, az adomány átvételét, szállítását. A TESCO Hipermarketben november 22-én, 23-án és 24-én összesen 2620 kilogramm tartósélelmiszer-adományt sikerült gyűjteniük. Nagy Károlynétól azt is megtudtuk, hogy segítette őket négy török fiatal, a Polip Ifjúsági Iroda önkéntesei.

Fotó: Beküldött kép

Idén közel ötvenhétezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank önkéntesei az élelmiszerüzletekben átadott adományokból. A lakosság adományait a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz juttatják el még karácsony előtt. Az országszerte százhúsz településen, több mint kétszáz helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 283 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel ötezer-négyszáz önkéntese segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában