Nyílt nap

2019.11.20. 07:00

Gyógypedagógiát is oktatnak a szekszárdi karon

Nyílt napot tartott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara, amely az ország legjobb pedagógusképző intézménye lett.

Foray Nándor

20191119_Szekszárd_egyetemi kar nyiltnap_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A keddi nyílt napon elmondták, hogy új alapszakként jelenik meg a gyógypedagógia. Ez már februárban mint keresztféléves képzés el is indul, de erre már lejárt a jelentkezési határidő. Szeptembertől viszont állami ösztöndíjas gyógypedagógia szak is megy, és ponthatára nem lesz sokkal magasabb, mint az önköltséges változatnak, tájékoztatott Karácsonyi Dóra marketing- és PR-referens.

A februárban kezdődő gyógypedagógia-képzést tíz első évfolyamos hallgatóval kezdik meg, a szeptemberi esetében harminc-negyven felvételizőre számítanak. Vannak már érdeklődők például Tolnáról, Bonyhádról, Bátaszékről is. Az egyetemisták lakhatása nem okoz gondot, a kollégiumi férőhelyeknek csak általában ötven-hetven százaléka foglalt, a kollégiumba még bőven jelentkezhetnek nappali tagozatos hallgatók.

A nyílt napon dr. Maros Kitti mentálhigiénés szakember és Wajand Krisztina felnőttképzési szakember mutatta be a Karrier Pontot, amely a Pécsi Tudományegyetemen belül is újdonságnak számít. Tréningeket, workshopokat, tanácsadásokat tartanak. Problémának látják, hogy a fiatal hallgatók közül sokan célok nélkül hánykolódnak egyetemi éveik folyamán, őket szeretnék a célkitűzés technikájára és a döntéshozatalra megtanítani. A trénerek pénzügyi tudatosságra, erőszakmentes kommunikációra, hatékony stresszkezelésre nevelnek.

A következő foglalkozást november 26-án 14 órától tartják Viszlát, stressz! címmel. Ennek az alkalomnak a különlegessége, hogy ezúttal nemcsak az egyetemistákat várják, külsős érdeklődők is részt vehetnek a rendezvényen. A Karrier Pont a következő félévben is folytatódik.

Tóth Viktor, a Hallgatói Önkormányzat elnöke azt a jótékonysági süteményvásárt vetítette előre, amelyet december első hetére szervez majd a HÖK.

Karácsonyi Dóra marketing- és PR-referens a nyílt nap szülői fórumáról is beszélt. A leendő gólyákat olykor szülők, sőt akár nagyszülők is elkísérik a nyílt napra, és hogy ők se unatkozzanak, az őket érdeklő kérdésekről – például az egyetemi lét költségeiről – lesz szó a Kari Tanácsteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában