alpolgármestert is választottak

2019.11.03. 13:00

Megalakult a gyönki képviselő-testület

Brunner Mónika

20191021 A képviselő testület öt tagja és a polgármester átvette a megbízólevelet Gyönkön Makovics Kornél fotója Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Megtartotta alakuló ülését Gyönk képviselő-testülete szerdán, a gimnázium kultúrtermében. Scháf Ádám, a helyi választási bizottság elnöke tájékoztatta a megjelenteket az önkormányzati választás eredményéről, majd következett a polgármester, Szaka Gyula (borítóképünkön) és a testület tagjainak eskütétele. Ezután megválasztották az alpolgármestert, dr. Humné Szentesi Katalin személyében.

A Pénzügyi Fejlesztési és Ügyrendi Bizottság elnökének Dörmer Csaba Béla képviselőt, tagjainak Péter Andrást és Czombos Edit képviselőket, külsős tagoknak Ringvaldné Kőszegi Andreát és Mikoy Tibornét választották. A Szociális Kulturális és Civil Kapcsolatok Bizottságának elnöke Czombos Edit. A bizottság tagjai: Jankó Dezső és Téli Róbert képviselők, külsős tagjai: Bakonyiné Wiedemann Andrea és Szilágyi Renáta. Az önkormányzat tagja a Gyönki Óvodafenntartó Társulásnak és a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásnak, azok társulási tanácsaiban Gyönk várost a polgármester képviseli, helyettese a polgármester.

– Gyakorlatilag nagyon sok feladatunk van. Minden abba az irányba mutat, hogy meg kell tartani a fiatal lakosokat, megelőzni az elvándorlást – mondta lapunknak Gyönk új polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában