Településfejlesztés lett Pusztai László szenvedélye

Nagykónyi polgármestere, Pusztai László a Fidesz-KDNP színeiben indul az önkormányzati választáson. Tíz éve szolgálja polgármesterként a települést, 2014-ben még független jelöltként vállalta a tisztséget, 2019-től a Fidesz-KDNP színeiben látja el feladatait.

Brunner Mónika

Pusztai Lászlónak szenvedélyévé vált a településfejlesztés (Fotó: Kiss Albert)

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Nagykónyiban a választásra jogosultak aktuális száma nyolcszázhuszonöt. A lakóhelyük szerint szavazók száma nyolcszázhuszonhárom, a tartózkodási helyükre átjelentkezettek száma kettő. Nagykónyiban lakcímmel rendelkezik tizennyolc, más uniós tagállam állampolgára. A megszerezhető összes helyi önkormányzati mandátum hét, ebből egy a polgármesteré, hat a települési önkormányzati képviselőké. 

Településfejlesztés a szenvedélye 

Pusztai László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje lapunknak elmondta, hogy 2014 óta szolgálja a települést, és amíg van ambíciója, ereje, és a lakosság támogatását élvezi, addig örömmel folytatja a megkezdett munkát. 

– A településfejlesztés lett a szenvedélyem, számos feladat áll még előttem – mondta.

Ismertette, hogy Nagykónyiban hamarosan az egyik önkormányzati épületből Egészségház lesz, egy helyre, a település központjába költözik a fogászati, az orvosi és a védőnői rendelő. A fogászat jelenleg a Polgármesteri Hivatal épületében található, a háziorvosi rendelő egy régi épületben, a védőnői szintén különálló épületben lelhető fel. A három orvosi rendelés egyesítésével a nagykónyi lakosok egy helyen tudják majd igénybe venni az összes elérhető egészségügyi szolgáltatást. 

Az Egészségház és a hozzá tartozó parkoló építése jelenleg tervezési fázisban tart. 

Beruházások Nagykónyiban 

Pusztai László hangsúlyozta, hogy szintén kiemelt feladatuk a település Iskola utcájának lebetonozása, közvetlenül az ottani szennyvízelvezetési problémák megoldása után. Ez az az utca Nagykónyiban, amely eddig még soha nem kapott szilárd útburkolatot. Szintén kiemelt beruházásként említette, hogy Nagykónyiban műfüves focipályát és egy négyszáz méteres futópályát építenek a Vásártéren, a régi focipálya helyén. Pályázati pénzből a Művelődési Ház energetikai felújítása készül, a tervek már készen vannak. A településen elkészültek a ravatalozó felújításával, a temető két új urnafalat kapott. Új csapadékvízelvezető hálózatot építettek ki, valamint szennyvízberuházást valósítottak meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában