fejlesztés

2019.11.27. 09:30

Megújult az iskolai sportpálya

Budavári Kata

20191125_Szedres_Birtokba vehették a diákok az új sportpályát a szedresi általánosiskolában _Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Megújult az iskolai sportpálya Szedresben, tájékoztatott Kovács János polgármester. Mint elmondta, az aszfalt megrepedt, feltöredezett, azaz balesetveszélyessé vált, ám egy komolyabb rekonstrukció nem két fillér, így a település bízott a megfelelő forrásban.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az elhasználódott pályát aztán a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával burkolták újra, és a felfestés, a palánk miatt alkalmassá vált arra, hogy a gyerekek kézilabdázzanak, kosárlabdázzanak rajta. Felújították a kerítést, magas labdafogó hálót helyeztek fel, és járdát alakítottak ki, így a létesítményt könnyebben meg lehet közelíteni. Kovács János hozzátette: bár az iskolát nem az önkormányzat működteti, annak életéből nem akar a település kivonulni. A polgármester szerint az intézménynek komoly népességmegtartó szerepe van.

Beszterczán Péter hosszú ideig tanított a szedresi iskolában, és volt annak vezetője is. Igen sokat tett a kézilabdasportért a településen, így az eredeti pálya megépítésében is komoly szerep jutott neki. Kovács János azt mondta, a felújítással az ő munkássága előtt is tisztelegnek.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az egykori igazgató-edzőtől megtudtuk, 1962-ben került Szedresbe tanítani. Először férfi-, aztán női, majd gyerekcsapatokat szervezett. Játékosai közül volt, aki húsz-huszonkét évet kézilabdázott. A felnőttek 1987-ig szerepeltek a megyebajnokságban, a lányokat nyugdíjba vonulásáig, azaz 2004-ig edzette. Ő maga még hatvanegy évesen is játszott az öregfiúk között. Félig tréfásan azt mondta, ha annak idején ilyen pályájuk lett volna, lehet, hogy még a Bajnokok Ligájába is bekerültek volna.

Szedresben mindeközben egy másik, szintén fontos intézmény, az óvoda is folyamatosan fejlődik. Most éppen udvari játékokat telepítenek, amelyek megfelelnek a szabványoknak. A nyári lakot és a kültéri eszközök elhelyezésére használatos raktárat is felújítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában