fejlesztés

2019.11.01. 13:00

Megvették a gyártelepet, munkahelyek létesülhetnek Némediben

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

A község életében jelenleg a legfontosabb az új munkahelyek teremtése. Mint arról Vígh László polgármester beszámolt, a régi kendergyári üzemük számos üresen álló csarnokát illetően nemrég felcsillant a lehetőség, hogy azokban új tulajdonosok gyárakat, üzemeket létesítenek, ezzel is támogatva a helyi munkaerőpiac megerősödését.

Ugyan még nincsenek írásbeli megállapodások, de a tárgyalások már elkezdődtek.

– Az üzem régen kendergyárként, később ruhagyárként működött. A nyolcvanas években bezárták, majd a területet megvásárolta egy magánszemély. A gyártelepet öt részre osztotta, és csarnokonként kínálta eladásra. Az egyiket már megvásárolta egy vállalkozó, aki a Paks II építési munkálataihoz gyárt betonelemeket. A közelmúltban pedig még két vállalkozóval tárgyaltam. Van szó kendergyártásról és lámpaszerelő üzem létesítéséről is – tájékoztatott a polgármester.

Bár a település több mint ezer fős lakossága legnagyobbrészt idős, szeretnék, ha a helyi fiatalok megtalálnák lakóhelyükön a számításaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában