ünnepek

2019.11.25. 13:00

Mikulás postaládát helyeztek ki a faluban

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött kép

Az idén először helyeztek ki Mikulás postaládát Tolnanémediben a gyógyszertár elé, ahová várják a helyi, tíz éven aluli gyermekek által készített rajzot, levelet, amit a Télapónak címeznek.

– December hatodikán házhoz megy a Mikulás, talán hintó szállítja majd, és viszi a gyerekeknek az ajándékokat – mondta lapunknak Vígh László polgármester, hozzátéve, hogy körülbelül nyolcvan iskolás és óvodás van a településen, mindannyiuk levelét várják. A kérések közül, a lehetőségekhez mérten, amit tudnak, teljesítenek.

Az ötlet a Tolnanémedi Községért Közalapítvány tagjai, Bodrogi Zsuzsanna, Hajczinger Józsefné, Gógán Erika, Kovácsné Györe Krisztina, Kálmán Pál, Bikádi László és segítőjük, Ágota Józsefné nevéhez fűződik.

A gyerekek szüleit továbbra is arra kérik, hogy a kis alkotásokra írják rá a gyermek nevét, korát, lakcímét és esetleg a szülők telefonos elérhetőségét.

A postaláda 2019. december elsejéig fogadja a leveleket, amelyeket később kiállítanak a művelődési házban, azokat a település Mikulás ünnepségén mindenki megtekintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában