közlekedés

2019.11.08. 13:06

Vasárnap téli üzemmódra vált a Magyar Közút

TEOL

Forrás: TEOL

November 10-től kezdődően az ország teljes területén téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyében ezen időszak alatt 104-en dolgoznak az üzemeltetésen, 24 nehézgépjárművet, 8 rakodógépet, 6 hómaró adapterrel is felszerelhető univerzális munkagépet állíthatnak hadrendbe, ezen felül jelen állás szerint 66 lehívható gépet tudnak szükség esetén mozgósítani – tudatta Frazon Ferenc üzemeltetési osztályvezető a megyei igazgatóság sajtótájékoztatóján. A megye három mérnökségén 3861 tonna útszóró só, 6,4 tonna kalcium-klorid granulátum, 33,6 ezer liter kalcium-klorid oldat, továbbá 480 tonna érdesítő anyag áll készleten.

A szakember hangsúlyozta, a minél zökkenőmentesebb téli közlekedés biztosításához a gépjárművezetők együttműködésére is szükség van. Fontos, hogy a Közút és a társszervek által kiadott felhívásokat komolyan vegyék, indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról. Ezt megtehetik az Útinform szolgálat telefonszámán (06-1-366-2400), honlapján (www.utinform.hu), elérhetik a társaság webkameráinak adását a kamera.kozut.hu oldalon, valamint a megyei diszpécserszolgálatoknál is érdeklődhetnek a megyei útviszonyokról. Lényeges, hogy a téli közlekedésre felkészített, felszerelt gépjárművel közlekedjenek, fokozott óvatossággal. (Hamarosan bővebben...)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában