2019.12.09. 22:00
Díjat nyert el a szekszárdi Schieber Pincészet
Forrás: Shutterstock
Termelő kategóriában a szekszárdi Schieber Pincészet nyerte el a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence szakmai díját – közölte az MTI. A szövetség tagságának szavazatai alapján már hatodik éve díjazza a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros éttermet, szakírót, valamint oktatót.
Az elismerésben a hazai szakemberek részesülhetnek, akik folyamatosan és magas színvonalon végzett munkásságukkal eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra minőségének növeléséhez, különös tekintettel az italfogyasztás színvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széleskörű népszerűsítésére.
Kereskedő kategóriában Kató András, a Mitiszol/Terroir Klub alapító társtulajdonosa és ügyvezetője, vendéglátó kategóriában az egri Macok Bisztró lett a díjazott. Szakíró kategóriában Viniczai Sándor, okleveles kertészmérnök, a Magyar Mezőgazdaság országos hetilap munkatársa, oktató kategóriában Horkay András nyerte el az elismerést.
A Par Excellence díj egy plakett, amelyet a nyertesek ünnepélyes keretek között, a 2020-as Magyar Sommelier Bajnokság döntőjének megnyitóján vesznek át.