Magyar Sommelier Szövetség

2019.12.09. 22:00

Díjat nyert el a szekszárdi Schieber Pincészet

TEOL/MTI

Forrás: Shutterstock

Termelő kategóriában a szekszárdi Schieber Pincészet nyerte el a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence szakmai díját – közölte az MTI. A szövetség tagságának szavazatai alapján már hatodik éve díjazza a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros éttermet, szakírót, valamint oktatót.

Az elismerésben a hazai szakemberek részesülhetnek, akik folyamatosan és magas színvonalon végzett munkásságukkal eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra minőségének növeléséhez, különös tekintettel az italfogyasztás színvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széleskörű népszerűsítésére.

Kereskedő kategóriában Kató András, a Mitiszol/Terroir Klub alapító társtulajdonosa és ügyvezetője, vendéglátó kategóriában az egri Macok Bisztró lett a díjazott. Szakíró kategóriában Viniczai Sándor, okleveles kertészmérnök, a Magyar Mezőgazdaság országos hetilap munkatársa, oktató kategóriában Horkay András nyerte el az elismerést.

A Par Excellence díj egy plakett, amelyet a nyertesek ünnepélyes keretek között, a 2020-as Magyar Sommelier Bajnokság döntőjének megnyitóján vesznek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában