advent

2019.12.02. 16:20

A Waldorfban vásárral hangolódtak rá a közelgő ünnepre

Budavári Kata

20191130_Szekszárd_Adventi vásár a szekszárdi Waldorf iskolában_Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Adventi bazárt rendeztek szombaton a Szekszárdi Waldorf Óvodában és Iskolában. Mint azt Hoffmann Péter szülőtől, kuratóriumi tagtól megtudtuk, hagyományos ünnepi ráhangolódásuk alkalom arra, hogy együtt legyen az egész intézményhez tartozó közösség, azaz gyerekek, pedagógusok és szülők. Továbbá nyitnak azok felé, akik érdeklődnek a Waldorf-út iránt vagy tudják, hogy azon szeretnének járni.

Az adventi bazár egyúttal jótékonysági esemény, amelynek idei célja, hogy az összegyűlt adományokból egy kültéri pingpongasztalt és -felszerelést vásároljanak. A vásárban aranybabbal lehetett fizetni, amelyet természetesen pénzért lehetett megvenni. A résztvevők úgy másfél hónapja készülnek a rendezvényre, nemezeltek, horgoltak, kötöttek, adventi koszorúkat készítettek, de volt néhány külsős árus is.

A harmadik és negyedik osztályosok betlehemeztek, a kicsik a mesesarokban hallhattak nekik való történeteket. A szülők most is a teremtés, Ádám és Áva történetét, azaz a Paradicsomi játékot adták elő a harmadikosoknak és a náluk idősebbeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában