kiadvány

2019.12.25. 18:00

Bemutatták a Tamási kalendáriumot

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

A hagyományok szerint a Könnyü László Városi Könyvtár adott otthont a 16. Tamási Kalendárium könyvbemutatójának nemrégiben.

A könyv kiadója, szerkesztője, Örményi János és Sógorka Péter tördelő arról tájékoztatott, hogy immár tizenöt éve minden évben megjelentetnek egy évkönyvet, amelynek bemutatójára nem az olvasókat, hanem a közreműködőket, támogatókat hívják meg. A számuk már meghaladja a száz főt, így igazán nevezhetik a könyvet közösségi alkotásnak.

A kezdetben szinte csak tamási vonatkozású írásokat tartalmazó mű az idők során kibővült, napjainkban már huszonegy, Tamási járásbeli település szerepel benne éves történéseivel. Az idei új belépő Tolnanémedi és Belecska községek, a jövőben pedig Simontornya és Hőgyész felé kívánnak terjeszkedni.

A térségi hírek mellett helytörténeti írások, céges bemutatkozások, kerti, háztartásbeli, és egyéb tanácsok is helyet kapnak a Kincses Kalendárium stílusára emlékeztető kötet cikkeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában