rendkívüli ülés

2019.12.19. 09:30

Közel négymilliárd forintot kap Paks

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Közel négymilliárd forintot kap az államtól fejlesztési célokra a paksi önkormányzat. Ennek részleteit keddi rendkívüli ülésén tárgyalta a város képviselő-testülete. Szabó Péter polgármester a Paksihirnok.hu-nak elmondta, hogy a Paks II. beruházás révén megnő a település lakosságszáma, és a városba érkező szakemberek elhelyezéséhez bővíteni kell a lakásállományt. Ehhez a teljes körű infrastruktúra felújítása, bővítése is szükséges.

Elsőként a víziközmű-hálózat fejlesztési tervének elkészítése kezdődik, amihez 1,9 milliárd forint forrást biztosít a kormány. A polgármester elmondta, hogy nemcsak a hálózat bővítésére van szükség, hanem a meglévő negyven éves rendszer teljes felújítására is. Mindezek tervezésére kapja Paks a közel kétmilliárd forintot.

A kormányzati támogatás másik felét számos más célra fordíthatja a város. Ezek közé tartozik az új városközpont kialakításához szükséges területvásárlása, a Magyar Közút Zrt. telephelyének a tehermentesítő út mellé költöztetése, amelynek helyén integrált katasztrófavédelmi és igazgatási központ épül fel. Mindemellett a tervezett új városi sportlétesítmények – uszoda, sportcsarnok, jégcsarnok – megvalósíthatóságáról, fenntarthatóságáráról szóló tanulmány készítésére, valamint a Pollack Mihály utcától északra lakóterület kialakításához területvásárlásra is jut a pénzből.

Az új városközpontot a Táncsics Mihály utca és az egykori konzervgyár területén alakítják ki, ahol az integrált katasztrófavédelmi központ mellett kulturális, oktatási és igazgatási intézmények kapnak helyet. – A tulajdonviszonyok rendezése idén elkezdődött, az újabb támogatásnak köszönhetően ezt folytathatjuk. Ha a folyamat végére érünk, elkezdhetjük a látványos munkát – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában