POP Mikulás

2019.12.05. 11:30

Minden alkalommal maradandó élményt kap a közönség

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Huszonegy éve töretlen a POP Mikulás diadalmenete. Ez azt is jelenti, hogy Kindl Gábor ötletgazda kezdeményezése ma már történelem. A Pixel TV és az Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezete – hagyományos rövidítéssel: ÉFOÉSZ – rendezvényének célja változatlan: töltsenek együtt egy vidám, felejthetetlen délutánt fogyatékkal élők és magukat épnek vallók, az elfogadás jegyében.

Ez történt szerdán Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ színháztermében. A közel háromszáz résztvevőt Szabó Tibor, Bonyhád alpolgármestere, majd dr. Garay Zoltánné, az ÉFOÉSZ megyei szervezetének vezetője köszöntötte.

A korábbi esztendőket áttekintve nyugtázhatjuk, hogy a hazai könnyűzenei élet számos ismert csapata és szólistája aratott nagy sikert egy-egy délutánon. Bemutatkozott itt a Fiesta, a Groovehouse, az Irigy Hónaljmirigy, Dred és Doris, Radics Márk is. Ez alkalommal, azaz tegnap a Hang-Zavar zenekar és F. Lackó rapper adott színvonalas műsort, megérdemelt tapsot aratva. Azt pedig talán mondanunk sem kell, hogy mindenkinek jutott ajándék. Hiszen a POP Mikulás, a támogatóknak köszönhetően, ez alkalommal is teli zsákkal érkezett.

– Ez a rendezvény minden alkalommal maradandó élményt nyújt a közönségnek – mondta el lapunknak dr. Garay Zoltánné. – Valamennyi fogyatékkal élő számára kiváltképp fontos, hogy mindennapi életéből minél többször kilépjen és együtt örüljön társaival. Ilyenkor látni kellene a csillogó tekinteteket, s hallani a visszatérő kérdéseket: ugye, jövőre is lesz POP Mikulás? Mindez számomra is olyan örömöt, lelki többletet ad, mellyel feltöltekezve kijelenthetem: bár az ezen a területen végzett munka a rá jellemző sajátosságok miatt nagyon nehéz, mégis van életre szóló hozadéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában