áhítat

2019.12.14. 13:00

Nagy sikert aratott a két hónapja alakult kórus

Mauthner Ilona

Forrás: Beküldött kép

Karácsonyi áhítatra gyűltek össze a hívek és az érdeklődők Aparhant templomában. Ez nem ritka így advent idején, de a faluban eddig ennek nem volt hagyománya, mondta Kolozsi András, nyugdíjas helybéli. Szeptemberben alakult tizenkét főből az énekes csoport, akik megtanultak és előadtak több karácsonyi dalt, nagy sikerrel, Kolozsi András dirigálásában. A frissen alakult kórus mellett vérbeli profik is felléptek, így a cikói hagyományőrző és a kisdorogi német-nemzetiségi együttes tagjai, valamint a helyi általános iskola hetedik osztályos diákjai Flaskáné Sármány Mária pedagógus vezetésével.

A közel egy órás műsor nagyon hangulatosra sikerült és bíznak abban a településen, hogy a kezdeményezés folytatódik majd.

A templomi áhítat után a művelődési házban fogadták az érdeklődőket, illetve mindenkit behívtak, aki arra járt. Az aparhanti háziasszonyok összefogásának köszönhetően sós és édes süteményekkel, valamint forral borral kínálták meg egymást az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában