Szívvel-lélekkel gyűjtöttek

2019.12.17. 19:10

Nehéz sorsú gyerekeket leptek meg

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Több mint négyszáz csomagot gyűjtöttek össze az I. Béla Gimnázium diákjai, amellyel a szekszárdi gyermekotthonok lakóinak, valamint a gyermekjóléti szolgálat ügyfeleinek kedveskedtek. Csizmazia Ferencné, a gyűjtés szervezője elmondta, azt kérték a gyerekektől, hogy ne pénzért vásároljanak, hanem otthonról hozzanak olyasmit, ami számukra egykor kedves volt, de ma már felesleges.

Így aztán sok játék, ruha, könyv került a dobozokba, de persze édességet is csomagoltak mindezek mellé a nehéz sorsú gyerekeknek. Csizmazia Ferencné hozzátette: a gimnazisták szívvel-lélekkel végezték a gyűjtést, amelyhez a tanári kar is hozzájárult, és remélik, hogy hagyományt teremtenek a kezdeményezéssel.

A csomagokat ma adták a Garay téren, ahol az Élő szeretet embertársainknak rendezvényén a gyermekotthonok lakói adtak műsort. Pénteken pedig az iskola kilencedik évfolyamosai mutatják be a gimnáziumi ünnepségen a Melyiket a kilenc közül? című történetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában