foglalkoztatás

2019.12.23. 14:00

Nyereményjátékkal népszerűsítették a paktumot

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, konzorciumban a Tolna Megyei Kormányhivatallal és az Újra Dolgozni Tolnában Egyesülettel a foglalkoztatás növelését célzó paktumot hozott létre a 2016–2021 közötti időszakra. Az egyesület nyereményjátékot hirdetett, hogy megismertesse, népszerűsítse a kezdeményezést.

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

A TOP projekt célja: a foglalkoztatás növelését célzó együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozatala, és a paktumok képzési és foglalkoztatási programjainak megvalósítása: a hátrányos helyzetű álláskeresők, inaktív személyek foglalkoztatásának elősegítése, képzése, munkához juttatása. A projekt keretet és lehetőséget ad a munkaerőpiac szereplői számára az igények és a lehetőségek összehangolására és bővítésére, képzésekre, támogatja az egyén önfoglalkoztatóvá válását, az elhelyezkedést és a foglalkoztatás elősegítését.

A több mint tízéves szakmai tapasztalattal rendelkező Újra Dolgozni Tolnában Egyesület komplex munkaerőpiaci szolgáltatást nyújt az állást kereső ügyfeleknek: egyéni, személyre szabott tanácsadás, pszichoszociális gondoskodás, felkészítés, információnyújtás, kompetenciafejlesztés segíti a dolgozni akaró ügyfeleket.

– A Szekszárdi járás TOP projektje mind megyei, mind országos szinten kimagasló eredményeket ért el, hála az Önkormányzat, a Kormányhivatal és az Egyesület nagyon jó együttműködésének, mely a paktum célja – nyilatkozta Kajsza Péter, az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület elnöke. – Sikerült megvalósítani azt, amit a pályázat kiírója célul tűzött ki.

A karácsonyi nyereményjáték célja a projekt minél szélesebb körben való megismertetése, népszerűsítése volt. A játék december 4-től 17-éig tartott, a részvételhez a Szekszárdi Foglalkoztatási Paktum Facebook-oldalát kellett követni, annak vonatkozó bejegyzését lájkolni és megosztani.

A sorsolás első helyezettje Deli Dániel lett, aki az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület ügyfele. Segítőkésznek találja az egyesületet, mondta. Még soha nem nyert ilyen játékkal. Mint elmondta, örült a nyereménynek, mely egy bőrmappa volt, és reméli, ez egy pozitív ciklusnak a kezdetét jelenti. A második helyezett Csóti Henriette, szintén ügyfél, ő gyesről került be egy egyesületi programba. 2018 januárjától az egyesület közreműködésével kezdett el dolgozni. Hamar véglegesítették, meg vannak vele elégedve, és hosszú távra tervez. A harmadik kisorsolt Miszlényi Levente, aki a fia révén ismeri a paktumot. A fiának már segített, elégedett volt a szolgáltatással. Miszlényi Levente most először nyert nyereményjátékon. A második és a harmadik helyezett bort, kistáskát és jegyzettömböt kapott.

Borítóképünkön a nyertesek: Csóti Henriette, Deli Dániel (középen) és Miszlényi Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában