felkészülés

2019.12.22. 09:30

Tamási lakóit felkészítik a jeges téli időjárásra

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Az önkormányzat a hivatalos honlapján hívja fel a lakosság figyelmét a téli időjárás előkészületeinek fontosságára. Mint írják, az öt centiméteres havazás már komoly problémákat tud okozni a szállításban és a közlekedésben, tizenöt centiméter fölött pedig rendkívüli helyzet alakul ki. Fel kell készülni arra, hogy lesznek járhatatlan utak, és autók válhatnak a hó foglyává. A harminc centiméter, vagy afölötti havazás az elektromos ellátó rendszerekben okozhat problémát.

Ezért a legalapvetőbb eszközöket például a hó eltakarítására szolgáló lapátot érdemes beszerezni. Ahogy az ellátáshoz szükséges élelmiszereket is, ha baj történne. Nem árt a lakás hőszigetelését felülvizsgálni, és ha szükséges, a javításokat időben elvégeztetni. Nagy hidegben ajánlatos, hogy a ruházat inkább több rétegű, könnyű holmikból álljon. Az egyujjas kesztyű melegebb az ötujjasnál, a sapka elengedhetetlen, mint ahogy a sál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában