önkormányzat

2020.01.24. 16:20

A racionalizálás mellett foglaltak állást

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Forgalomtechnikai kérdések mellett döntések születtek az önkormányzati cégek működésének racionalizálásáról is a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság (GVB) ülésén, írja a Szekszárd.hu.

A bizottság javasolja a közgyűlésnek az önkormányzati cégek működésének racionalizálását. Valamennyi cég könyvelése, bérszámfejtése egységes modulban történik majd. Hasonlóképpen összevonnák az informatikai rendszert is.

Egyhangú voksolás után arról döntött a grémium, hogy a Szekszárdi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Szekszárdi Mérnöki és Városfejlesztési Kft. konszolidációját javasolják végelszámolás helyett. Új feladatköröket kapnak, hogy nyereséget érjenek el.

Öttagú közlekedési tanács felállításáról döntöttek, amely a GVB hatáskörébe tartozó közlekedési, parkolási, szakmai kérdésekben javaslataival segíti a döntéshozatalt. A testületbe a rendőrség, a városüzemeltetés, a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság, a GVB, valamint a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. delegál egy tagot.

A bizottság abban is állás foglalt, hogy támogatja a Vasvári-köz és a Halas utca közötti átjárónál a forgalomlassító borda elhelyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában