A magyar kultúra napja

2020.01.27. 15:30

Együtt énekelt felnőtt és gyerek

Szeri Árpád

Forrás: Beküldött kép

Váratlan, de annál nagyobb sikert arató meglepetésben részesült a Garay János Általános Iskola 1. A osztálya. A magyar kultúra napja alkalmából Tóth Kitti, az osztály tanítója reggel néptáncos ruhában fogadta a gyermekeket. Ezek után megbeszélték egyebek mellett a viseleti rendet, a szoknyák mintáját.

A lelkes kisdiákok megismerkedtek a megyében élő népcsoportok jellemző szokásaival és hagyományaival is. Később, a technikaórán a gyermekek a gyakorlatban is hasznosították az elméletben már megszerzett tudást, hiszen népművészeti motívumok felhasználásával készítettek könyvjelzőket.

A nebulók egyik ámulatból a másikba estek, hiszen ezen a napon különleges vendégek is meglátogatták őket. Siklósi Krisztián és Szabó Dávid zenész művészek – a hegedű, illetve a gitár megyehatáron túl is népszerű virtuózai – színvonalas műsorral igézték meg a kis elsősöket.

A gyermekek nagy örömmel fogadták az előadást, melynek révén alkotó részesei lehettek a népzenétől kezdve a verseken át a népi játékok megtanulásáig tartó, mindvégig élményt jelentő folyamatnak. Az utolsó dal ugyancsak feledhetetlen maradt, hiszen a csillogó szemű, apró tanítványok közösen énekeltek az előadókkal és az osztály két pedagógusával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában