ülés

2020.01.13. 19:10

Először ülésezett a kulturális bizottság

TN

Forrás: Shutterstock

A szekszárdi közgyűlés Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottsága megtartotta az első rendes ülését, számol be Facebook bejegyzésében Csötönyi László elnök. Javaslatára a grémium elnökhelyettesének választotta Illés Tamás képviselőt. A jegyzőkönyv-hitelesítői feladatokkal Nyerges Tibort bízták meg.

A bizottság meghallgatta a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató NKft. beszámolóját a 2019. évi rendezvények és programok megvalósulásáról, valamint a 2020-ra vonatkozó elképzeléseket. A tájékoztatást követően a kulturális testület arra kérte Zsikó Zoltán ügyvezető igazgatót, hogy az elmúlt esztendőre vonatkozó üzleti terve megvalósulásáról is adjon számot, mihelyt rendelkezik az összes erre vonatkozó adattal. Ennél is közelebbi határidővel, még a január végi testületi ülés előtt szeretné látni a bizottság a kft. 2020. esztendőre vonatkozó üzleti tervét, és abban kifejezetten a szekszárdi nagyrendezvények kalkulált költségvonzatát.

A 2019. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosításáról Tamási Anna igazgatóságvezető számolt be. Az informálást megköszönték a tagok, és megállapodtak abban, hogy kompetenciahiányra hivatkozva az illetékes szakbizottságra bízzák az elhangzottak értékelését.

A Babits Mihály Kulturális Központ munkatársai javaslatot tettek a következő évek nemzeti ünnepein közreműködő iskolák beosztására, és kérték a bizottság hozzájárulását, amelyet meg is kaptak.

A KCV Bizottság a Mészöly Miklós-emlékplakett adományozásával kapcsolatban meghallgatta Liebhauser János könyvtárigazgatót, az íróról elnevezett emléknap szervező bizottságának a tagját, és ezt követően döntés született a kitüntetésre érdemesnek tartott személyről, akit javasol a bizottság a városvezetésnek elfogadásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában