meseillusztrációkat készítettek

2020.01.09. 15:30

Remekeltek a diákok a Wass Albert nevét viselő rajzpályázaton

Szeri Árpád

Forrás: Máté Réka

Közel száz általános iskolás tanuló vett részt tegnap délután a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban tartott Wass Albert meseillusztrációs rajzpályázaton. A rendezvényt az íróról, költőről elnevezett törzs­asztal képviseletében Szabó László nyitotta meg, sok sikert kívánva valamennyi gyermeknek. A pályázati rajz ötletét egyéni választás szerint az Attila halála című monda, avagy a Mese a szörnyűséges nagy fekete semmiről című mese szolgáltatta, mindkettő az erdélyi szerző műve.

Fotó: Máté Réka

Az alkotáshoz összesen három óra állt rendelkezésre. Mint Magyar Klaudia főszervező lapunknak elmondta, szemmel láthatóan nagyon szép, eredeti, ihletett művek születtek. Erről bárki meg­győződhet, hiszen a művelődési központban január 11-én, szombaton 18 órától január 29-ig megtekinthető kiállításon tárulnak a legszebb rajzok a közönség elé.

Ugyanekkor, azaz most szombaton lesz az eredményhirdetés és a díjkiosztó ünnepség is. A zsűri döntése alapján két korcsoportban – alsós, illetve felsős kisdiákok – találnak gazdára az első, második és harmadik helyezések, illetve a különdíjak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában