székely bál

2020.02.03. 19:10

A páva döntős Bekecs táncosai kitettek magukért

Szeri Árpád

2020.02.01 Bonyhád, A bonyhádi művelődési házban 31. alaklommal rendezték meg a székely bált. a Bált Ferencné Filóné Ibolya Bonyhád polgármester asszonya és Potápi Árpád János Nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyitotta meg. Az estet a Bekecs Táncegyüttes műsorával inditották.. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Székely bál a téli rendezvények leginkább várt közösségi programja Bonyhádon. Így volt ez a múlt hét szombati napján is: a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ zsúfolásig megtelt táncos lábú közönséggel. A bál résztvevőit, valamint a színes műsort bemutató Bekecs Néptáncegyüttest Filóné Ferencz Ibolya polgármester, valamint Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte. A Fölszállott a páva döntőjéig jutó erdélyi, nyárádszeredai csapatot a Tokos zenekar kísérte.

 

Illés Tibor, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke ugyancsak ott volt a rendezvényen. Mint mondta, a Bukovinai Találkozások XXXI. Nemzetközi Folklórfesztivál szerződésének aláírására érkezett lengyel, román és ukrán küldöttség tagjai szintén eljöttek a bálra és akárcsak mindenki más, remekül érezték magukat. Mindez a művelődési központ kiváló rendezését dicséri. A közönség többsége egészen zárásig, vasárnap hajnalig maradt a helyszínen és hallgatta a zenét vagy ropta a táncot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában