megmérettetés

2020.02.13. 19:10

Tizennégy csapat vett részt a szellemi tornán

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A Buzánszky Jenő Szellemi Vetélkedő a második programja volt annak a TOP pályázatnak, amelyet a dombóvári gimnázium nyert el közösségépítés céljából. A három dombóvári középiskola és általános iskola tizennégy csapata mérkőzött meg egymással. Az 1952-es Helsinki Olimpia, az 1954-es Labdarúgó Világbajnokság és Buzánszky Jenő válogatott labdarúgó, Dombóvár szülöttjének életrajza témakörökben készültek fel a diákok.

Február 7-én délelőtt a Tinódi Házban először egy írásbeli tesztet kellett megoldani a négyfős csapatoknak, majd délután szóbeli megoldásokkal növelhették pontjaikat több fordulóban. A zsűri asztalnál Steinmetz Barnabás kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázó, dr. Hencsei Pál egyetemi tanár, olimpiai történész és Győr Béla a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára foglaltak helyet. Szoros küzdelemben egy-két pont döntött a dobogós helyekről.

Az első az Illyés Gyula Gimnázium 11. évfolyamos csapata lett, második helyen az Apáczai Szakgimnázium 2. sz. csapata és a harmadik helyen a József Attila Általános iskola 1. sz. csapata végzett.

Az idei évben a pályázati forrásból négy közösségformáló rendezvényt tervezett az iskola, ahol minden esetben a dombóvári iskolák diákjai vesznek részt. Január 31-én a három dombóvári középiskola hat lánycsapata mérkőzött meg egymással a városi röplabda tornán.

Fotó: Varga Szilvia

A dobogós helyekért a négy gimnáziumi csapat küzdött meg rendkívül izgalmas mérkőzéseken. Az iskolában a nagyobbak hetente egy alkalommal gyakorolják a sportot, míg a fiatalabbak egyesületben edzenek rendszeresen.

A tornán a következő végeredmény született: 1. NagyGimi I., 2. KisGimi I., 3. NagyGimi II, 4. KisGimi II., 5. Esterházy Szakképző Iskola csapata és 6. az Apáczai Szakgimnázium csapata. A torna legjobbjainak Kovács Viktória és Kovács Péter a gimnázium testnevelői Klemm Biankát, Varga Rebekát és Gulyás Dorotit választották.

Még két sportrendezvényt szervez a gimnázium a közeljövőben. Buzánszky Jenő Fiú Labdarúgó Tornát rendeznek két korosztályban, az 5–8. évfolyamban és a 9–12. évfolyamban szintén a városi iskolák között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában