beruházás

2020.03.26. 10:30

Átadták a hőgyészi sportparkot

Markovics Norbert

Mivel nem akartak egy esetlegesen koronavírust is átadó ünnepélyt, így szűk körben zajlott az átvétel hétfőn, amikor Máté Szabolcs polgármester és Gojtán István, a Beruházási Ügynökség képviselője aláírták a kapcsolódó dokumentumokat.

A nemrégiben elkészült kondipark az általános iskola udvarán található, számos erőfejlesztő gyakorlatot kínál az edzeni vágyóknak. A tizenhárom négyzetméteres placcon a következő kültéri fitnesz eszközök találhatók: alacsony húzódzkodó-tolódzkodó, bordásfal, dupla multifunkciós tréner, egyenes húzódzkodó, fekvőtámasz elem, has- és hátizom erősítő, kombinált húzódzkodó, lépegető, vízszintes hullám. A közel 12 millió forintos fejlesztés a kormány támogatásával, a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében valósult meg.

Máté Szabolcs elmondta, mivel az oktatás éppen szünetel az iskolában, így amíg a kondipark kihasználtsága elenyésző, a körülötte lévő részt újrafüvesítik a közeljövőben.

Már elküldték a következő pályázatot

A polgármestertől megtudtuk, jól alakult a demográfiai helyzet Hőgyészen, már negyvennél több a 3 év alatti gyermek, ezért az önkormányzatnak biztosítania kell bölcsődei ellátást a nagyközségben. A március 18-án beadott pályázattal egy olyan mini bölcsőde létrehozásához szeretnének támogatást nyerni, amely hét gyermek gondozását tenné lehetővé.

Borítókép: Máté Szabolcs polgármester a hőgyészi sportparkban 2020. március 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában