Az óvatosság és a véradó is fontos

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat megelőző intézkedéseket léptetett életbe, erről közleményben tájékoztattak. Mint írták, az új koronavírus kiemelt kockázata miatt, minden egyéb más kiszűrés mellett, 30 napra kizárják a véradásból azokat, akik 2020. február 5. után külföldön jártak. Ők nem léphetnek be a véradás területére sem. Amennyiben a hazatérést követő 30 napon belül nem jelentkeznek fertőzésre utaló panaszok, úgy ismét várják az érintett véradókat.

Az egészségügyi intézmények vérkészítményekkel való ellátása folyamatos feladat, vérkészítmények nélkül sok esetben a gyógyítás kivitelezhetetlen, ezért kérnek mindenkit, aki egészségesnek érzi magát és a fenti korlátozás nem vonatkozik rá, hogy a következő időszakban vegyen részt véradáson. A pontos címekről és időpontokról a www.ovsz.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában