Elkezdődött a közterületek fertőtlenítése Szekszárdon

Elkezdődött a fertőtlenítés Szekszárdon. A takarítás két lépcsőben zajlik, először portalanítják az utakat, járdákat, eztán következik a tényleges fertőtlenítés az egész városban.

Budavári Kata

20200331_Fertőtlenítés_Szekszárd_Fertőtlenítik Szekszárd köztereit és buszmegállóit. A képek Szekszárd belvárosában a Garay téren készültek.Fotó:Mártonfai Dénes_MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Ács Rezső polgármester azt kérte az ingatlantulajdonosoktól, közös képviselőktől, hogy az önkormányzat köztisztasági rendeletében foglaltak szerint az épületek környékének két méteres sávjában a takarítást és a fertőtlenítést is végezzék el. Az önkormányzat a következő hetekben az utak, járdák fertőtlenítését többször megismétli.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a munkában a köztisztasági csoport, a zöldfelület-karbantartó csoport és a közfoglalkoztatási csoport tagjai vesznek részt.

A takarítások célja, hogy a megyeszékhely közterületei tiszták és biztonságosak legyenek. A forgalmasabb útszakaszokat seprűs locsolóautóval fertőtlenítik. Az önkormányzat multifunkciós takarítógépével a leg­gyakrabban használt járdaszakaszokat, közterületeket – orvosi rendelők, patikák, posták, élelmiszerboltok, bankok környékét – takarítják ilyen módon. Háti permetezővel pedig a városban található köztéri eszközöket, így a padokat, korlátokat, buszvárókat, utcai szemeteseket és környéküket mossák át. Fertőtlenítőszerként – egyeztetve a népegészségügyi szakigazgatási szervvel – klórmeszet és hipót használnak megfelelő adagolás mellett.

Emellett az önkormányzat már korábban felhívta a társasház kezelők figyelmét az épületek környezetének fokozott tisztán tartására, illetve fertőtlenítésére, továbbá az épületen belüli napi többszöri fertőtlenítés elvégzésére, különös tekintettel a korlátokra, kilincsekre és villanykapcsolókra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában